Ο πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος με προβλήματα ψυχικής υγείας. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ξεκίνησε διάφορες φαρμακευτικές αγωγές. Στην αρχή, χειριζόταν πάντα την κατάσταση αρκετά καλά και πάντα ένιωθε πολύ καλύτερα, αλλά κάθε φορά που οι επαγγελματίες άλλαζαν τη θεραπεία του, μειώνοντας την αγωγή, πάντα υποτροπίαζε. Θυμάται ότι όταν ήταν στο σχολείο είχε έναν καθηγητή που δεν ήξερε πώς να τον αντιμετωπίσει ούτε πώς να χειριστεί την ψυχική του ασθένεια. Ο καθηγητής συνήθιζε να επιτίθεται στον πρωταγωνιστή προσβάλλοντάς τον όταν έδινε λάθος απάντηση στις ερωτήσεις και, ταυτόχρονα τον αγνοούσε όταν ήθελε να μάθει περισσότερα για το μάθημα ή όταν ήθελε να παρέμβει κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Το αγόρι αισθάνθηκε αγχωμένο και απογοητευμένο και προτιμούσε να φεύγει από το μάθημα. Ευτυχώς, κατά τη διάρκεια των άλλων μαθημάτων αντιμετωπιζόταν πάντα καλά από όλους τους καθηγητές. Ωστόσο, αισθανόταν άβολα και πάντα λιγότερο σημαντικός για την τάξη. Επιπλέον έχασετο ενδιαφέρον του για σπουδές και αυτό τον οδήγησε να εγκαταλείψει την σχολείο. Ο πρωταγωνιστής θυμάται όλες τις αμήχανες στιγμές που έπρεπε να αντιμετωπίσει και την τελική του απόφαση. Κάθε φορά  ξεκινά ένα νέο φάρμακο, το ξεχνάει, αλλά μόλις σταματά να παίρνει τα χάπια, όλες οι αναμνήσεις έρχονται και πάλι στο μυαλό του και τον «ρίχνουν». Ωστόσο, οι επαγγελματίες εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτόν, επομένως του πρότειναν μια διαφορετική ανάκαμψη, ακόμη και αν ο πρωταγωνιστής εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν θα θεραπευτεί ποτέ.

o Τύπος επιθετικότητας: Διαπερατές αναμνήσεις λεκτικής επιθετικότητας – συναισθηματική βία που έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική έλλειψη αυτο-αποτελεσματικότητας και αυτοκαταστροφής

o Συναισθήματα: θυμός, ντροπή

Αντιμετώπιση: Στρες που σχετίζονται με ψυχική ασθένεια / θυματοποίηση και αυτοστίγμα

o Αντιμετώπιση: Λειτουργικές στρατηγικές αντιμετώπισης.

o Ερωτήσεις και απαντήσεις για να προβληματιστούν / να εργαστούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σχετικά με την κατάσταση του σεναρίου:

Comments are closed.