Ο Γουίλιαμ είναι δεκαπέντε χρονών, μαθητής με αυτισμό. Ο Γουίλιαμ είναι βασικά ένας πολύ χαρούμενος και ευχάριστος νεαρός. Έχει υπέροχη αίσθηση του χιούμορ και είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι κοντά.

Η χιουμοριστική πλευρά του Γουίλιαμ τον έκανε ικανό να έχει μερικούς φίλους στην τάξη του.

Ο Γουίλιαμ θέλει να τα πάει καλά στο σχολείο. Είναι τελειομανής και αναμένει να είναι άριστος στα μαθήματά του. Αλλά ο Γουίλιαμ χρειάζεται υπενθύμιση για να είναι συγκεντρωμένος  κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ο Γουίλιαμ τείνει επίσης να βιάζεται κατά τη διάρκεια των σχολικών εργασιών, χωρίς να διαβάζει τις οδηγίες και τις ερωτήσεις ούτως ώστε να ολοκληρώσει την εργασία του.  Ο Γουίλιαμ, επίσης, εύκολα απογοητεύεται και θυμώνει, αν και η συμπεριφορά του έχει βελτιωθεί φέτος, εξακολουθεί, περιστασιακά, να αναστατώνεται και να φωνάζει, να χτυπά τον εαυτό του, να πετάει πράγματα ή να κλαίει.

Αυτή του η ιδιοσυγκρασία εμφανίζεται πιο συχνά και κάνει τους φίλους του να αισθάνονται ενοχλημένοι, ειδικά σε εβδομάδες γεμάτες εργασίες. Οι συμμαθητές του ήταν τόσο ενοχλημένοι, ώστε στις ομαδικές εργασίες τους κανείς δεν ήθελε πλέον να συνεργαστεί μαζί του και τον απέκλεισαν.

o Τύπος επιθετικότητας: Παράδειγμα σχεσιακής επιθετικότητας – αποκλεισμός, οστρακισμός.

o Συναισθήματα: θυμός.

o Αντιμετώπιση: Στρες που σχετίζεται με ψυχική ασθένεια / κοινωνική απόρριψη.

o Αντιμετώπιση: Λειτουργικές στρατηγικές αντιμετώπισης. o Ερωτήσεις και απαντήσεις:

Comments are closed.